Omgeving

 

Het Duyndomein is gelegen tussen de badplaats Schoorl en het kunstenaarsdorp Bergen. Schoorl ligt direct aan het duingebied en staat vooral bekend om de hoogste duinen. Het Schoorlse duingebied is een van de meest geliefde gebieden aan de Noordzeekust. Het meer dan 60 km lange fiets- en wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Het meest bijzondere duin van Schoorl bevindt zich in het centrum. Het Klimduin is een 54 meter hoge zandberg welke rechtstreeks aansluiting biedt aan een uitgebreid duin- en bosgebied. Op Het Klimduin kunnen de kinderen zich prima vermaken, terwijl de ouders op het terrasje rustig toekijken en van een drankje genieten.

Kortom in Schoorl kun je genieten van zee, strand, duinen, bos én polderlandschap maar ook van de gemoedelijke dorpskern met winkels, terrassen en restaurants.

Schermafbeelding 2019-07-17 om 12.09.19.png
Schermafbeelding 2019-07-17 om 12.43.47.png
Schermafbeelding 2019-07-17 om 12.43.15.png
 

Bergen aan Zee

Tot op de dag van vandaag is de kleinschaligheid van Bergen aan Zee goed behouden en dat maakt Bergen aan Zee een unieke badplaats aan de Noord-Hollandse kust. Aan het strand zijn diverse strandpaviljoens waar het goed verblijven is; ook bij herfststormen of een winterse dag. Het strand en de zee bieden plezier voor iedereen: baden, hardlopen, fietsen en ook bij kitesurfers en catamaranzeilers is Bergen aan Zee een geliefde plaats.

Schermafbeelding 2019-07-17 om 12.28.45.png
 

Alkmaar

Wil je een dagje weg? Vanuit Het Duyndomein ben je in 15 minuten in hartje Alkmaar.

Alkmaar staat o.a. bekend als dé kaasstad van Nederland, maar deze stad heeft nog veel meer te bieden. Zo is er het prachtige oude centrum met volop monumenten, leuke winkelgebieden en talloze gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Daarnaast is er het Stedelijk Museum, het Biermuseum, het Beatlesmuseum en natuurlijk het Kaasmuseum. 

In het gezellige, historische centrum vindt u allerlei sfeervolle, authentieke cafés en restaurants, maar ook volop hippe, trendy bars. Dus wilt u na een bezoekje aan de kaasmarkt of een wandeling langs de mooie grachten een drankje drinken, dan is er keuze genoeg. 

Zin in een dagje winkelen? In de overzichtelijke binnenstad van Alkmaar zitten alle bekende ketens bij elkaar, met de historische oude binnenstad om de hoek. Hier vind je autovrije, kleine straatjes met unieke Alkmaarse winkeltjes en eetgelegenheden. De ideale combinatie voor een dagje uit.

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, kaasjongens, markt-meesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld.